Jelenić se požalio Vladi što su ga smjestili pored Bandića na koncertu

Goran Mehkek / CROPIX

Državno odvjetnišvo izvijestilo je da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u petak uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

Jelenić je u HNK snimljen u loži u kojoj je sjedio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica.

U priopćenju koje je Državno odvjetništvo u petak, nakon niza medijskih upita, objavilo na svojoj internetskoj stranici novinare upućuju da se s pitanjima o protokolu i rasporedu sjedenja izravno obrate organizatoru.

“Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini”.



“Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga”, stoji u priopćenju.

No, dodaju da je kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja Vladi uputio pismo u kojem je, “s obzirom da se radilo o osobi protiv koje državno odvjetništvo vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini”.

Dodaju i da “sjedenje u neposrednoj blizini drugog uzvanika protiv kojeg se vodi kazneni postupak, na događanju ovakvog karaktera u službene svrhe, ni na koji način ne utječe na postupanje državnog odvjetništva u određenom predmetu koje je propisano i vođeno isključivo odredbama relevantnih zakona”.

Dejan Kovač na svom Facebook profilu osvrnuo se na situaciju oko predmetnog rasporeda sjedenja u HNK-u.

Mislim da im je općenito bilo teško naći dovoljno velik prostor u cijelom HNK da ne bude sukob interesa (budući ili…

Gepostet von Dejan Kovač am Freitag, 10. Januar 2020

 

Jelinić se nije osjećao ugodno, Bandić: Nije ’45. da me vješate…

Komentari