Jelena Pavičić Vukičević preuzima vođenje Zagreba i Bandićeve stranke

Screenshot

Jelena Pavičić Vukičević dugogodišnja je Bandićeva suradnica. Ima iskustvo u upravljanju gradom jer je već bila i zamjenica i pročelnica. Planirala se povući iz politike, a sada će voditi stranku i Zagreb

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u svibnju upravljati Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića koji je u nedjelju rano ujutro umro od posljedica srčanog udara.

Iz Stranke rada i solidarnosti su za 24sata potvrdili da će grad do izbora voditi dugogodišnja Bandićeva suradnica Jelena Pavičić Vukičević (46), jedna od dviju zamjenica gradonačelnika. Druga zamjenica je Olivera Majić.

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika.



Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti.

Komentari