Jelena Pavičić Vukičević: Ne vidim nikakav razlog zašto bismo mijenjali ime Bandićeve stranke

Screenshot

Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, u prvom dijelu gostovanja govorila je o epidemiološkom stanju u gradu u kojem ona, kaže, namjerava nastaviti biti gradonačelnica i nakon lokalnih izbora.

Voditelja je zanimao je li moguće da i u Zagrebu, kad dođe dovoljno cjepiva, nastane problem s najmom dvorana za cijepljenje?

“U Zagrebu neće biti problem. Mi smo na Zagrebačkom velesajmu osposobili jedan paviljon za prihvat svih onih koji dođu na red i koji će imati priliku cijepiti se. Financijski razlozi ne mogu biti. Mi smo spremni, čekamo samo cjepivo da možemo krenuti”, kazala je.

“Manje od 200” bolesnih učenika u Zagrebu

Na pitanje o tome da je ministar obrazovanja najavio da neke županije s nastavom prelaze na model C, odnosno na nastavu online, ona je rekla da je stalno u komunikaciji s načelnicom stožera Civilne zaštite.



“Brojevi u Zagrebu nisu alarmantni”, rekla je što misli o epidemiološkom stanju u Zagrebu i dodala:

“278 mislim da je toliko bilo zaraženih protekom jučerašnjeg dana prema podacima HZJZ-a. Što se tiče učenika u osnovnim i srednjim školama, ta brojka je ispod 200 i mi danas imamo u Zagrebu samo dvije škole koje su po C modelu, po digitalnoj platformi. Sutra će se priključiti jedna škola u Sesvetama.”

“Teško je roditeljima reći da kazališta rade normalno, da se ljudi okupljaju po terasama, a da djeca u školu ne mogu ići”, kazala je.

Ostaje ime Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365

Kao gošća N1 govorila je i o svojoj kandidaturi za gradonačelnicu nakon smrti Milana Bandića. S njim je, kazala je, stekla iskustvo i u vođenju Grada Zagreba:

“Tijekom njegovog godišnjeg odmora kojega je koristio za kampanju, ja sam obavljala ovaj isti posao.”

“Duboko sam uvjerena da sam cijeli život gradila svoj autoritet marljivošću, obrazovanjem, kompetencijama, kolegijalnošću”, rekla je.

“Znam da sam uvijek radila časno i pošteno”, kazala je.

Za Stranku rada i solidarnosti Bandić Milan 365 istaknula da je ona suosnivačica, a na pitanje voditelja hoće li se stranka tako nastaviti zvati, odgovorila je:

“Da, da! Ne vidim nikakav razlog zašto bismo to ime mijenjali.”, prenosi N1

Komentari