Jedna politička stranka napokon stala na stranu poduzetnika. Traže ukidanje obveznog članstva u komorama

“Kao stranka podržavamo inicijativu Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 za ukidanje obveznog članstva u HGK i HOK-u. Takve organizacije svojim aktivnostima trebaju zaslužiti povjerenje članstva, a poduzetnici i obrtnici moraju imati mogućnost slobodnog izbora tko će biti njihov predstavnik i kojoj organizaciji će se pridružiti ukoliko procjene da je to u njihovom interesu”., piše u objavi Fokusa.

Dodaju i kako je udruga Glas Poduzetnika dokazala da su poduzetnici spremni na dobrovoljno okupljanje u udrugama za koje ocijene da uistinu zastupaju njihove stavove.

Podsjetimo, Fokus je stranka osnovana u ožujku mahom a vodstvo joj čine mahom mladi načelnici manjih i prosperitetnih općina.



Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnovali su novu stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji na taj način vide razvoj Hrvatske, priopćili su iz nove stranke.

Četiri su ključne mjere koje će biti u fokusu nove stranke: ukidanje poreza na dohodak, ukidanje poreza na reinvestiranu i zadržanu dobit, porez na isplaćenu dobit 15 posto, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji za petinu te prilagodba klimatskim promjenama.

Komentari