JE LI BLIZU OTKRIĆE TKO JE TAJANSTVENA ŽENA? Češki turisti tvrde da bi mogla biti Slovakinja koja dobro govori engleski

Izvor: PU primorsko-goranska

Još uvijek nije poznato tko je tajanstvena žena pronađena na Krku koja je zaboravila svoj identitet. No, češki mediji kažu da bi mogla biti Slovakinja.

Naime, portal tn.nova.cz prenosi svjedočanstvo čeških turista koji tvrde da su je sreli.

“Upoznala sam je u četvrtak, 9. rujna, u Drveniku kod Makarske”, rekla je za češki portal čitateljica koja je sa suprugom bila na odmoru u Hrvatskoj.

“Rekla nam je o tome kako putuje i da je u mirovini, a njezini poznanici još rade. Pa je na put otišla sama. Budući da se po povratku u Slovačku bojala 14-dnevne karantene, isključila je telefon i odbacila SIM karticu. Htjela je i u Liku, koja je malo udaljena od otoka Krka. Bila je vrlo inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme boravila u Engleskoj, pa je dobro govorila engleski”, dodala je, objavila su 24sata.



“Mogu potvrditi da smo od svjedoka dobili informacije o ženi. Proslijedili smo ih hrvatskoj policiji i, ako je potrebno, pomoći ćemo u istrazi”, rekao je glasnogovornik češke policije David Schön.

Iz HGSS-a su potvrdili za 24sata da su dobili puno različitih dojava i svaku proslijeđuju policiji iz koje kažu da svaku dojavu provjeravaju.

Podsjetimo, gotovo deset dana nakon što je pronađena u uvali Soline na Krku, policija još nije otkrila tko je misteriozna žena koja se i dalje ne sjeća svojeg imena i porijekla, niti kako se našla na teško pristupačnoj obali okruženoj oštrim stijenama.

“Mogu potvrditi da smo našli ruksak, no u njemu, nažalost nije bilo ničega što bi upućivalo na identitet žene. U njemu smo našli tek neke osobne stvari poput higijenski potrepština te novčanik, ali bez novaca i dokumenata”, potvrđeno je za 24sata iz JVP Krk.

Komentari