Janša: Nije dužnost Europske unije ili Slovenije pomoći i platiti sve svima na planeti koji bježe, umjesto da se bore za svoju domovinu

Janez Janša

Od kada su talibani preuzeli vlast u Afganistanu, tisuće Afganistanaca bježe iz te zemlje. Ispred zračne luke Kabul kaotična situacija traje i dalje jer mnogi žele ući u avione i pobjeći iz Afganistana. Pritom gaze jedni preko drugih, a u nedjelju je britansko ministarstvo objavilo kako je sedmero civila poginulo u tom kaosu.

Mnogi će morati pronaći novi dom, a cijeli svijet, posebice Europa strepi od nove izbjegličke krize s kojom smo se suočili 2015. godine.

Neki od ponavljanja tog scenarija strahuju više od drugih. Austrijski premijer Sebastian Kurz izjavio je da njegova zemlja neće primati nove izbjeglice iz Afganistana, a slično govori i slovenski premijer Janez Janša.

On je na Twitteru objavio da “ako se žene mogu organizirati i boriti protiv talibana u nekim dijelovima Afganistana, onda bi to trebali i muškarci”.



“Nije dužnost Europske unije ili Slovenije pomoći i platiti sve svima na planeti koji bježe, umjesto da se bore za svoju domovinu”, napisao je Janša na Twitteru.

Komentari