Janković: Ljudi, stvarno smo se potrudili. Naš je posao volontirati, ne biti sustav. A sustava nema, ne zaboravite to

Mate Janković/Igor Kralj/Pixsell

“Ovo što sada pišem i radim je moj zadnji post po pitanju svega sto se trenutno događa”, napisao je u svojoj posljednjoj objavi poznati kuhar Mate Janković koji je odmah nakon potresa pojurio u Petrinju i sam ‘osmislio sustav’ kojim je prehranjivao Petrinjce, ali i sve one kojima je hrana bila potrebna.

Kada se situacija sa potresom donekle stišala, Janković je malo po malo u javnost izlazio s kritikama na sustav za koji je jasno kazao kako ‘uopće ne postoji’.

Potaknut izjavom ministra Darka Horvata da se uvodi novi model kuhanja po kojem će obroke dobivati određen broj ljudi (jer ih je do sada bilo previše ?!) Mate Janković se oglasio još jednom.

Sustava nema. Ne zaboravite to

“Moje kolege i ja smo kotačić nečega što nama ima smisla. Krećem od sebe, dao sam što mogu, neki su dali puno više, ali smo nešto dali. Činjenično stanje je da smo zaobišli ‘sustav’ koji nas sada svojata i “preuzima”, ali u trenutku kad smo odlučili raditi, motiv nam je bio pomoći. Možda je problem što smo postavili standard koji ‘sustav’ ne zna i ne može pratiti. Možda”, piše Janković



Dodaje kako smo ih boli što ne stvaramo, što ne radimo, što smo visoko turažni strojevi koji stojimo ugašeni zbog okolnosti koje su nas snašle.

“Nisam glasnogovornik organizacije, već osoba koja je zbog svog djelovanja stvorila sljedbeništvo društvenih mreža i pozornost medija. Zato koristim ovu platformu da ukazujem i izvještavam javnost lišen PR umivenosti i počešljanosti svega što se plasira. Nisam nužno u pravu, možete me demantirati i ispraviti činjenicama, ali se trudim reći istinu s mog stajališta”, dodaje.

Napominje kako su se se stvarno potrudili.

“Neki su spavali u autima, kuhali u šatorima na hladnoći, neki su vozili svaki dan, neki donirali, neki volontirali, neki objektivno izvještavali. Dali smo obol poslu koji zapravo nije naš. Naš je posao volontirati, a ne biti sustav. Pomažite i dalje, ne zaboravite na osobu koja je u 15 sekundi izgubila sve. Vratimo se na ‘zaobišli smo sustav’ – nema ga. Nemojte zaboraviti to. Molim vas”, napisao je Janković.

 

Komentari