Jandroković uputio sućut obitelji Žarka Domljana: Pamtit ćemo njegove velike zasluge u donošenju prvog hrvatskog ustava

screenshot/EPP

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Žarka Domljana, prvog predsjednika Sabora, koji je umro u subotu u 87. godini.

“U ime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem Vam izraze najiskrenije sućuti. Žarko Domljan ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti zbog njegovog velikog doprinosa u stvaranju suverene, neovisne i demokratske Hrvatske i izgradnji hrvatskih državnih institucija.

Na početku demokratskih promjena u Hrvatskoj dr. Domljan stavio je na raspolaganje svoje veliko znanje i iskustvo. Pamtit ćemo njegov politički angažman u stvaranju i promicanju višestranačja, pri čemu je iznimno značajna njegova povijesna uloga kao prvog predsjednika Hrvatskoga sabora. Isto tako, velike su njegove zasluge u donošenju prvog hrvatskog ustava”, istaknuo je u brzojavu sućuti Jandroković.

“U obavljanju niza visokih i odgovornih parlamentarnih dužnosti, gospodin Domljan dokazao je veliku predanost i domoljublje promičući uvijek hrvatske nacionalne i državne interese, a posebno predstavljajući Hrvatsku u inozemstvu i međunarodnim organizacijama.



Žarka Domljana pamtit ćemo također kao vrhunskog intelektualca, koji je ostavio veliki znanstveni trag u promicanju hrvatske povijesti umjetnosti i leksikografije”, naveo je Jandroković u izrazima sućuti obitelji Domljan, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Komentari