JANDROKOVIĆ: Ratna zbivanja u Ukrajini podsjetila su nas koliko je važno čuvati i cijeniti mir, slobodu i demokraciju

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora primio je u četvrtak učenike osnovnih i srednjih škola s ostvarenim najboljim rezultatima na ovogodišnjim kviz natjecanjima Koliko poznaješ Hrvatski sabor ? i njihove mentore te maturante koji su vodili 9. simuliranu sjednicu Sabora. Gordan Jandroković im je uručio prigodne nagrade i priznanja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Izrazio je zadovoljstvo mogućnošću da je nakon više od dvije pandemijske godine kada se većina komunikacije odvijala virtualno, primio nagrađene učenike i njihove mentore u Hrvatskome saboru.

Čestitao je svim sudionicima kvizova i simulirane sjednice Hrvatskoga sabora, a posebno nagrađenima koji su pokazali znanje o radu Hrvatskoga sabora i spremnost za učenjem i veliki trud. Predsjednik Sabora zahvalio je i Službi za građane Hrvatskoga sabora koja je organizirala navedene edukativne aktivnosti, dodaje se u priopćenju.

Govoreći o razvoju hrvatskog demokratskog sustava, Jandroković je istaknuo da je za njegovo funkcioniranje potrebno imati educirane građane i odgovorne političare koji upravljaju državom.



– Demokracija je proces koji nije dan sam po sebi, već se za nju, vladavinu prava i snažne institucije treba izboriti. Ratna zbivanja u Ukrajini podsjetila su nas koliko je važno čuvati i cijeniti mir, slobodu i demokraciju, rekao je Jandroković.

Komentari