Jandroković: Očekuje nas intenzivan rad, a uskoro će se znati stav većine u vezi kandidata za izbor predsjednika Vrhovnog suda

Uoči početka jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora, predsjednik Sabora Gordan Jandroković održao je sastanak sa svim predsjednicima klubova zastupnika. Nakon toga dao je izjavu za medije. 

“Očekuje nas dosta intenzivan rad. Krećemo 15. rujna, po planu radimo do 12. studenog i nastavili bismo 24. studenoga pa sve do kraja ustavnog roka ili ako bi bilo potrebno i kasnije, nakon 15. prosinca”, rekao je Jandroković.

Istaknuo je da je osnovan novi klub zastupnika, klub Fokusa i nezavisnih zastupnika, četrnaesti po redu. Najavio je i promjene u ustrojstvu Sabora.

Osvrnuo se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda.



“Prošli tjedan imali smo sastanak parlamentarne većine. Stav je takav da ćemo sačekati da vidimo koje je obrazloženje Opće sjednice Vrhovnog suda, nakon toga sačekat ćemo raspravu i saslušanje kandidata i nakon toga reći ćemo svoj stav”, naglasio je predsjednik Sabora.

Rekao je i kako je predsjednik Milanović najavio svog kandidata, neće ni biti moguće raspravljati o drugim kandidatima.

Svoj stav o kandidatu za šefa Vrhovnog suda ima, ali sad ga, kaže, ne može reći. “Dopustite još nekoliko dana, nije to toliko dugo, a onda će se znati stav parlamentarne većine”, rekao je, objavio je N1.

Komentari