Jandroković o izjavama Milanovića: Taj govor čitamo u komentarima na portalima

Održana je sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima Klubova zastupnika. Tema sastanka bio je dogovor o načinu rada Sabora u budućem razdoblju. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice dao je izjavu za medije, u kojoj se osvrnuo i na izjave predsjednika Republike, Zorana Milanovića.

Komentirao je i jučerašnju izjavu predsjednika Milanovića, koji je, među ostalim, rekao da premijer Andrej Plenković ima lažnu dijagnozu anemije te da je to iskoristio da bi izbjegao služenje vojske.

“To je govor koji je meni neprihvatljiv, smatram da ne bi trebao biti dio govora u javnom prostoru, to je govor koji čitamo u komentarima ispod tekstova na portalima i društvenim mrežama. Nije primjereno niti pristojno govoriti o nečijem zdravstvenom stanju, pritom se rugajući, kako predsjednik kaže. To je civilizacijski doseg, da se na takav način rugamo nečijim izgledom, zdravljem, to je pitanje dobrog odgoja i ponašanja, po meni potpuno neprihvatljivo. Ja mislim da to treba prestati, ja sam već ranije pozivao na to”, rekao je Jandroković.

“Ako se ne slažemo u tome gdje će se Oluja održati, nije potrebno i potpuno je pogrešno vrijeđati onoga koji ima drugačije mišljenje od onoga kakvo imaš ti. Trebamo podvući crtu i prestati miješati argumentiranu raspravu i vrijeđanje koje se kontinuirano pojavljuje u javnom prostoru. To nije korisno za naše građane i pokušavat ću što je više moguće razgovarati o stvrima koje su bitne za naše građane”, rekao je Jandroković.



“Po meni je najvažnije da prestane ta vrsta koimunikacije koja je uvredljiva. To je i u običnom životu, ako ne razgovaramo civilizirano, pristojno, onda je nemoguć dogovor oko bilo čega. Pozivam da se koncentriramo na ono što je bitno”, rekao je Jandroković, dodavši da je i ranije pozvao da se prestane optuživati i vrijeđati u javnom prostoru.

“Koliko god sam mogao izbjegavao sam vrijeđati druge, i sam sam nekad podlegao pritisku i uzvratio, ali sada javno pozivam – ajmo stati. Zašto bismo se oko obilježavanja važne obljetnice svađali?”, upitao je Jandroković.

Upitan što očekuje od presude Ratku Mladiću, Jandroković je rekao da očekuje najstrožu i najoštriju moguću kaznu. “On to zaslužuje”, rekao je.

Kad je u pitanju Zlata Đurđević i njezina kandidatura za predsjednicu Vrhovnog suda, Jandroković je rekao da HDZ neće podržati kandidatkinju koju je najavio da će podržati predsjednik Republike, ali da na Odboru za pravosuđe i u Saboru očekuje konstruktivne rasprave, prenosi N1.

Komentari