JANDROKOVIĆ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI: Pokazuje se da cijepljeni, posebno oni tri puta, imaju značajno višu razinu zaštite, ne umiru

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je da će Sabor novu sjednicu početi u srijedu, 19. siječnja, i kako sada stvari stoje, zasjedat će dva mjeseca, a možda i nakon toga.

– Prošli smo kroz dnevni red iduće sjednice i pod točkom razno imali smo 2 pokrovideljstva Odbora za poljoprivredu koja smo potvrdili kao predsjedništvo Hrvatskog sabora. Na predstojećoj sjednici za sada imamo 152 točke dnevnog reda, 154 su prenesene s prošle sjednice, a 18 su novi prijedlozi. Od toga 67 je zakonskih prijedloga, 18 je prijedloga Vlade, a ostali prijedlozi su prijedlozi ili klubova zastupnika ili saborskih zastupnika, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković

Na novinarsko pitanje jesu li blage epidemiološke mjere koje Hrvatska ima, bile pogrešne s obzirom na nove epidemiološke prilike, kazao je kako je teško govoriti tko je učinio dobro, a tko ne, s obzirom da i zemlje s visokim postotkom cijepljenih, poput Francuske i Engleske, imaju veliki broj zaraženih koronavirusom.

Pokazuje se da cijepljeni, posebno oni tri puta, imaju značajno višu razinu zaštite, ne umiru, naglasio je Jandroković. Pozvao je i sve hrvatske građane da se drže epidemioloških mjera, nose masku, drže razmak i da se cijepe.



Hrvatski sabor će novu sjednicu početi uobičajenim ‘aktualnim prijepodnevom’. Zastupnici će na njoj raspraviti i izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća, zahtjev za osnivanjem istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova, izvješće o radu Nacionalnog stožera CZ, zakone povezane s Nacionalnim planom opravka i otpornosti, paket socijalnih zakona, interpelacije oporbe vezano za obnovu, popis stanovništva itd.

Komentari