Jandroković: Neki u HDZ-u govore o krivom smjeru jer time misle pridobiti naklonost članova

Darko Tomas / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak kako vjeruje da u HDZ-u nema puno kritičara aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a na unutarstranačkim izborima vidjet će se koliko ih je.

“Ne smatra to velik broj članstva, određeni članovi to govore jer misle da će time dobiti naklonost jednog broja članova i članica. Na izborima ćemo vidjeti koliko je to”, rekao je Jandroković novinarima ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice nakon sastanka predsjednika parlamentarnih odbora za europske poslove država članica EU-a.

Poručio je kako on podržava Plenkovića i uvjeren je da će mu na izborima podrška biti velika, ali nije na njemu da o tome puno govori.

“Ja sam glavni tajnik, moja je zadaća osigurati da izborni proces bude transparentan i demokratski te da nema nikakvih prigovora. Učinit ću sve da tako i bude”, kaže Jandroković.



Podsjetio je kako će se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, osim predsjednika stranke, birati i njegov zamjenik te četiri potpredsjednika stranke.

“Treba pripremiti procedure, urediti popis članstva, cijeli proces mora biti demokratski. Želimo pokazati da smo snažni i demokratski, jer samo tako možemo biti atraktivni građanima i na parlamentarnim izborima”, naglasio je Jandroković.

Dodao je kako se još nitko od mogućih kandidata nije jasno odredio da želi biti predsjednik HDZ-a. “Onaj tko će to htjeti morat će prikupiti dovoljan broj potpisa, i morat će izaći sa svojim programom”, rekao je.

Komentari