Jandroković: mons. Bogović bio je predani zagovornik najviših vrijednosti

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u povodu smrti mons. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa u miru, koji je preminuo u subotu.

“Preuzvišeni gospodine biskupe, sa žalošću sam primio vijest o smrti biskupa Mile Bogovića. Vama, svećenicima, redovnicima i svim vjernicima Gospićko-senjske biskupije, uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam najiskreniju sućut”, navodi Jandroković.

Mons. Bogović je, podsjeća, postavio temelje i uvelike je zaslužan što je papa Ivan Pavao II. ustanovio Gospićko-senjsku biskupiju. “Kao vaš prvi biskup, u 16 godina biskupske službe, bio je postojan u vjeri i u pastirskom djelovanju, predani zagovornik najviših vrijednosti i jasnih načela”, naglasio je.

Jandroković ističe kako je mons. Bogović i nakon umirovljenja “aktivno svjedočio vjeru prema Bogu i ljubav prema bližnjima i Domovini”. “Ostat će zato u trajnom sjećanju ne samo vjernicima vaše biskupije nego i šire. S osjećajem tuge zbog njegovog ovozemaljskog odlaska, pridružujem vam se u molitvama, zahvaljujući mu na svemu što je činio”, poručio je u brzojavu sućuti predsjednik Hrvatskog sabora.



Bogović, prvi gospićko-senjski biskup, umro je u subotu od posljedica covida 19.

Komentari