JANDROKOVIĆ KOMENTIRAO SLUČAJ DAMIRA POLANČECA: Živjeti 12 godina s teretom optužbi, za koje se u konačnici pokaže da si nevin, je nešto što ne bih poželio nikome, razumijem Polančeca da najavljuje i tužbu

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u izjavi za medije osvrnuo se na slučaj s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.

Upitan za intervju s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom u kojem je rekao i da bi volio da jednom netko iz HDZ-a kaže da su pogriješili, Jandroković kaže kako je njegov slučaj jedan od onih koji pokazuje da treba biti vrlo oprezan kad se govori o odgovornosti pojedinih političara i kako se vrlo često nekima od njih presuđuje prije pravomoćne presude.

– U ovom slučaju vidi se koliko je važno načelo presumpcije nevinosti, rekao je predsjednik Sabora i suglasio se da nije normalno 12 godina živjeti pod teretom optužbi, kao što je bio slučaj s Polančecom.

– To nije normalno, živjeti 12 godina s teretom optužbi, za koje se u konačnici pokaže da si nevin, je nešto što ne bih poželio nikome, razumijem Polančeca da najavljuje i tužbu, jer mu nitko tih 12 godina ne može vratiti, rekao je Jandroković.



Komentari