Janaf potpisao ugovor o skladištenju nafte s Litascom: ´Ovo je potvrda ugleda koji Janaf ima´

Janaf

Jadranski naftovod (Janaf) izvijestio je u utorak da je sa švicarskom kompanijom specijaliziranom za trgovinu naftom i naftnim derivatima Litasco sklopio novi ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj.

Ugovor o skladištenju sklopljen je za razdoblje od 1. studenoga 2020. godine do 30. travnja 2021. godine, kaže se u priopćenju, u kojem se ne navodi njegova vrijednost.

Iz Janafa ističu da proširivanje suradnje s Litascom, kao i postojeća partnerstva, primjerice s jednom od najvećih naftnih kompanija BP Oil International Limited do kraja ožujka 2021. godine, potvrđuju prepoznatljivost kompanije kao stabilnog i pouzdanog partnera korisnicima svojih usluga.

„Novi ugovor s Litascom, velikom svjetskom kompanijom specijaliziranoj za trgovinu naftom i naftnim derivatima, i ostvarena suradnja s BP-om, kao i s ostalim korisnicima naših usluga, potvrda je ugleda i mogućnosti koje Janaf ima na mediteranskom spot tržištu nafte kod globalnih naftnih kompanija, kao i trgovaca naftom, a da bismo realizirali poslovnu suradnju s istima potrebno je zadovoljiti najviše standarde izvrsnosti u poslovanju. Također, novi ugovor s Litascom pokazuje iskustvo menadžmenta društva u prepoznavanju trendova na naftnom tržištu“, istaknula je Uprava Janafa povodom potpisivanja najnovijeg ugovora.



Ujedno, Uprava je izrazila zadovoljstvo zbog sklopljenih ugovora za nadolazeće razdoblje koji kompaniji jamče stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja i stabilne prihode.

Za nadolazeće razdoblje Janaf ima sklopljene ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, Inom, Molom, Glencoreom, Petracom, Litascom i BP-om te ugovore za transport nafte s Inom i Molom, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.

Komentari