Jak vjetar usporava promet na Jadranskoj magistrali; Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim dionicama cesta

Foto: Jure Miskovic/CROPIX/ilustracija

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je HAK.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski, upozoravaju u nedjelju iz Hrvatskog autokluba. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama u Istri i priobalju, a nema je na autocestama i državnoj cesti DC1.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim dionicama cesta: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje prema graničnom prijelazu Rupa, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu.

Također i  prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim središtima duž obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama. Povremeno će se voziti usporeno i u koloni na pojedinim dionicama autocesta u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autoceste, a čekanja bi moglo biti i na naplatama Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba te na graničnim prijelazima, izvješćuje HAK.

Komentari