JAGIĆ PORUČIO: Zbog specifičnosti posla javnih i državnih službi moramo biti bolje plaćeni

Pregovarački odbori Vlade i predstavnika sindikata javnih i državnih službi održali su sastanak o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Pregovori su se održali kroz dva sastanka i to s predstavnicima sindikata javnih službi i s predstavnicima državnih službi.

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić rekao je kako konkretne ponude od Vlade i nema.

– Rekli smo da ćemo raspravljati o prijevozu i osnovici i sistematskim pregledima. Nismo zadovoljni ponudom Vlade. Razumijemo situaciju. Porast siromaštva je porast i kriminaliteta. Prema tome će policija, pravosudna policija i carina imati više posla. Odgovorno tvrdimo da su naše plaće u državnim službama premale. Tražili smo povećanje osnovice od 8 posto i zato nismo zadovoljni ponudom Vlade. Smatramo da zbog specifičnosti posla javnih i državnih službi moramo biti bolje plaćeni.

Zdravko Lončar je rekao kako sljedeći sastanak bi trebao biti za dva tjedna pa će se vidjeti do tada.



– Iz Vlade nisu ponudili rast osnovice. Govorilo se o troškovima liječničkog pregleda i još ostala neka prava koja su sitna prava koja su se pokazala nedosljednim u dosadašnjoj primjeni kolektivnog ugovora, dodao je.

Jagić je rekao kako se moglo čuti na sastanku kako je prošla godina bila dobra, ali ponavlja da se na njima ne smije štedjeti.

– To je politika države i to ne bi trebao biti naš problem što država nema novaca, dodao je.

Komentari