Jadrolinija je upravo donijela odluku o prekidu trajektne veze s Italijom

Tom Dubravec / CROPIX

Vrh Jadrolinije upravo je donio odluku o prekidu međunarodne trajektne linije s Italijom.

“U koordinaciji sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Kriznim stožerom Republike Hrvatske, Uprava Jadrolinije danas je donijela Odluku o privremenom prekidu međunarodne linije Split – Ancona, a obzirom na uvedene restrikcije kretanja stanovništva u susjednoj Italiji zbog epidemije corona  virusa. Obustava linije previđa se do daljnjega, odnosno do poboljšanja situacije”, poručili su iz Jadrolinije, dodajući kako zasad nema izmjena na lokalnim linijama.

Svim brodovima proslijeđene su detaljne upute za sprječavanje i širenje zaraze, a sve prema uputama Kriznog stožera.

Trajekt Marko Polo, koji plovi na liniji Ancona-Split uplovio je jutros u 6.40 sati u splitsku gradsku luku, a policija i sanitarna inspekcija razgovara s 93 putnika kako bi utvrdili osnovne podatke o njima te će dvi Talijani koji će željeti izaći s broda biti odvedeni u karantenu, dok će naši državljani ići u samoizolaciju.Izuzetak su oni koji već imaju razvijene simptome, pa će biti upućeni u bolnicu, odnosno izdvojeni dio Infektološke klinike KBC Split. Talijanski državljani koji ne budu prihvatili odlazak u karantenu neće moći izići s broda već će biti vraćeni u Italiju. Na brodu su i teretni kamioni u kojima je razna roba.

Poslije 9 sati očekuje se izjava županijskog kriznog stožera koji bi u javnost trebao izići s novim informacijama, ali i s rezultatom testiranja na koronavirus koji je jučer proveden nad muškarcem i ženom, javlja Novi list.

STIGAO TRAJEKT IZ ANCONE Talijane čeka karantena ako žele napustiti brod, Hrvati će u samoizolaciju

Tom Dubravec / CROPIX

Komentari