Jadran većinom sunčan, a na kopnu još ponegdje pljuskovi

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka postoji vjerojatnost za poneki pljusak, ponajprije u istočnim i gorskim krajevima te u unutrašnjosti Istre, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 18 i 24 stupnja Celzijusa.

Može biti još pljuskova

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno. U noći i ujutro ponegdje može pasti malo kiše, a tijekom dana mogući su pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, a najviša dnevna između 18 i 20 °C.



Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju i unutrašnjosti Istre uz umjeren razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova i grmljavine. Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura koja će oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 4 do 6 °C, uz obalu između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 17 do 19 °C, na moru između 21 i 24 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 13 i 16 °C, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 25 °C.

I na jugu Hrvatske danju razmjerno toplo, te većinom sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.”

Slijede stabilniji i topliji dani

“Idućih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano i sve toplije. Uz umjeren razvoj oblaka još može biti pljuskova, i to većinom na istoku i u gorju. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu većinom sunčano s dnevnom temperaturom zraka od 23 do 27 °C. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari