IZVANREDNI SABOR HSP-A Pregovaraju s čelništvima HČSP-a i HSP-AS oko ujedinjena

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević pozvao je u subotu u Gospiću hrvatski narod na savez s HSP-om te ustvrdio da se postojeća oligarhija mora srušiti jer je hrvatsku opstojnost dovela pred zid.

“Odvažimo se i srušimo ovu oligarhiju jer nam povijest neće oprostiti nečinjenje”, poručio je Starčević s izvanrednog sabora HSP-a pozvavši sve da na parlamentarnim izborima “olovkom naprave revoluciju”.

Pravaške stranke i državotvorne opcije pozvao je da se pridruže HSP-u i ujedine “bez kalkulacija i osobnih interesa”. Dodao je i da je u HSP prešao dio članstva HČSP i HSP AS te izvijestio kako sada pregovaraju s čelništvima tih stranaka oko objedinjenja u narednih mjesec dana.

Ne zatvaramo vrata ni HDZ-u, ali…

Predsjednik Glavnog stana Nikica Augustinović rekao je kako će HSP dati svoj maksimum da se vrati na političku scenu i u Hrvatski sabor, a razgovarat će, kaže, i sa Miroslavom Škorom i Suverenistima.



“Ne zatvaramo vrata ni HDZ-u, ali sada, u ovom trenutku HDZ nije sličan HSP-ovim programskim osnovama”, istaknuo je.

Starčević je na skupu je vladajuće optužio za partitokraciju, pljačku javnoga blaga i veleizdaju ističući da je samo s novim ljudima, koji su čestiti, odgovorni, domoljubni i stručni, moguće ostvariti korjenite promjene i prosperitet.

Starčević je ocijenio i kako “u medijima caruje laž”, da su informacije i komunikacije u službi povlaštenih, privatnih, pa i stranih probitaka, a da su sudstvo i policija postali “izvor i generator kriminala u državi”. Zajedno s državnom upravom, koja je u službi povlaštene kaste i oligarhije, oni su doveli narod u beznađe i depresiju, ustvrdio je.

Zbog provedbe korjenitih promjena, HSP će tražiti izmjenu Ustava kako bi se, rekao je Starčević, mogao uspostaviti mehanizam opoziva dužnosnika koji su pljačkali državu posljednjih trideset godina te ozakonjenje lustracije i nezastarijevanja zločina.

U svom programu HSP će se zalagati za uspostavu dostojanstvenog života građana kroz svrhoviti rad, koji će zamijeniti kult nerada, za društvo ravnopravnih građana, tolerancije i solidarnosti s istinskom demokracijom umjesto oligarhije.

Na saboru HSP-a, kojeg su iz te stranke najavili kao pripremu za predstojeće parlamentarne izbore, bila je i predsjednica Nezavisnih za Hrvatsku Bruna Esih, potpredsjednik HSP AS Ante Džoni Maksan i Stjepan Brajdić, u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća.

HSP je izabrao novo predsjedništvo, središnji časni sud i središnji nadzorni odbor, te je prihvatio novi stranački statut.

Komentari