IZVANREDNA KONFERENCIJA SPLITSKE POLICIJE Ovo nije bio obračun unutar kriminalnih grupacija

Na samom početku konferencije za novinare splitske policije potvrđeno je kako je uhićeni Filip Zavadlav osumnjičen za višestruko ubojstvo Marineta Paića, Marina Bobana i Jurice Torlaka u centru Splita.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava”, rekao je načelnik policije Dražen Vitez.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke i 2 sata i 45 minuta nakon toga smo uhitili osumnjičenog koji nije pružao otpor.”

Zamjenik načelnika Marko Srdarević, rekao je kako su na terenu bile angažirane sve grane policije, zajedno sa pomorskom policijom, a bio je u pripravnosti i helikopter. Split je bio blokiran sa svih pravaca kako osumnjičeni ne bi pobjegao.Ante Matković, načelnik Sektora krim policije izjavio je: “Ovaj događaj nije bio obračun unutar kriminalnih grupacija”.

Tri osobe su pritvorene, a koje se dovode u vezu sa kriminalnim djelima vezanim za ovaj slučaj, no nisu sve osumnjičene za ubojstvo. Na mjestu događaja pronađeno je sve zajedno 36 čahura.

Komentari