IZVANREDAN POTEZ ČAZME Prirez od deset posto građani više neće plaćati

Zeljko Puhovski / CROPIX

Čazma se pridružuje gradovima koji su ukinuli ili ukidaju prirez. Namet koji je izavni prihod gradske blagajne trebao bi otići u povijest.

“Radimo izračune ali u idućoj fiskalnoj godini ćemo sigurno prirez prepoloviti i vjerojatno potpuno ukinuti. Možda to bude već i tijekom ove godine”, jasan je gradonačelnik Dinko Pirak.

Prirez u Čazmi je deset posto i godišnje se od njega u gradsku blagajnu slijeva oko 700 tisuća kuna. Za gradić te veličine to je značajna suma ali bez nje se može, piše Bjelovar live.

“Ne zaboravimo da imamo EU projekte kao i vlastita ulaganja, a za to je potrebna svaka kuna. S druge stane građani će plaćati skuplji odvoz otpada jer nam je zatvoreno gradsko odlagalište i moramo ga voziti drugdje i stoga im želimo olakšati tamo gdje možemo. Stoga će prirez biti ukinut”, poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.



U Bjelovaru je gradonačelnik Dario Hrebak u ožujku prošle godine gradski prirez smanjio s 12 na devet posto, a od prvog siječnja iznosi šest posto.

Uz Bjelovar, impresivne mjere proveli su i Davor Nađi i Dario Zurovec u Svetoj Nedjelji.

“U Svetoj Nedelji smo prije malo više od godinu dana smanjili šest vrsta poreza i za sada to daje dobre rezultate. Ove godine su nam prihodi za sada veći nego prethodnih godina, a investicije dolaze, otvaraju se nova radna mjesta i zbog toga smo jako sretni”, rekao je Nađi.

Davor Nađi: Ljudima je dosta praznih priča i političkih floskula, ovaj put će prepoznati tko stvarno radi

Komentari