IZNENAĐENJE Plenković izašao pred prosvjednike na Markovom trgu

N1

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske održava danas ‘Prosvjed šutnje’ na Trgu svetog Marka. Pred njih je, na iznenađenje svih, izašao premijer Andrej Plenković.

“Ova vlada je napravila više nego mnoge prije nas i da nema nekog nesporazuma, obrazovanje je važno, učenje je važno, učitelji i profesori su važni. Reforma koju provodimo je dobra i vodi tome da naši mladi budu konkurentni, bitno je da znate da Vlada vodi dijalog sa sindikatima, da poštujemo štrajk, ali želimo da i vi vodite računa da će plaća biti veća, pitanje koeficijenata je nasljeđe nekih ranijih vlada”, rekao je Plenković.

Plenković je sindikate pozvao na dijalog.

“Želim poslati poruku svima vama, a imamo dosta signala, da ovaj štrajk, koliko god ga poštujemo, treba uzeti u obzir i ovo što dosad radimo, pozivam vas na dijalog i na razgovor, koji će biti i danas. Mi smo otvoreni i za dijalog i za poboljšanje materijalnog stanja i ova Vlada je pokazala da je prijatelj i radnika i umirovljenika”, rekao je Plenković prosvjednicima pred Vladom, prenosi N1.



Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama kaže da pred medijima ne misle razgovarati s premijerom.

Podsjetimo, tristotinjak prosvjednika u tišini štrajka ispred Banskih dvora.

Komentari