Izložba HGSS-a produžena zbog velikog interesa: U svakome tweetu je djelić naših duša

Twitter

„Originalni“, „najjači“, „odlični“, samo su neki od komentara koje je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila od preko pet stotina posjetitelja koji su u samo šest dana obišli izložbu tweetova „Trending #HGSS70“.

Zbog iznimno velikog interesa, danas, 25. rujna, na zadnji dan trajanja izložbe, radno vrijeme izložbe produženo je do 22 sata kako bi svi oni koji dosad nisu imali priliku, uspjeli na jednom mjestu pogledati najkreativnije HGSS-ove objave s društvene mreže Twitter, koje su ih učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru.

U Uraniji – prostoru kreacije, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb, od 11:00 do 13:00 te od 15:00 do 22:00, posjetitelje će dočekati članovi i članice HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku, odnosno tim koji stoji iza ovog inovativnog i omiljenog pristupa komunikaciji s građanima i turistima. Pored brojnih eksponata te spašavatelja i spašavateljica spremnih na baš sva pitanja, u galeriji se nalazi i foto-zid ispred kojega svi mogu ovjekovječiti svoj posjet prvoj izložbi tweetova u Hrvatskoj, kao i ekran koji u stvarnom vremenu prikazuje sve tweetove objavljene uz #HGSS70.

„Izrazito nam je drago svakim danom vidjeti sve više ljudi u prostoru Uranije kako svoje vrijeme provode upravo na našoj izložbi. U svakome tweetu je djelić naših duša, kao i dobra namjera da barem nekome nešto od tih ‘šaljivih’ upozorenja ostane u sjećanju. Uz udarni posljednji dan, koji svakako očekujemo, želja mi je da za nekoliko godina čujem kako je baš zbog jednog od eksponata na izložbi netko izbjegao i izrazito ublažio opasnu situaciju u prirodi, tada ću biti siguran da smo uspjeli“, istaknuo je Jadran Kapović, pročelnik HGSS-ove Komisije za informiranje i analitiku.Naziv izložbe „Trending #HGSS70“ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i „hešteg“ kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja, pod kojim i građani mogu čestitati ovu veliku obljetnicu spašavateljicama i spašavateljima ili se, uz sliku, prisjetiti nekih vlastitih dogodovština koje uključuju HGSS te objaviti slike najdražih prizora s izložbe.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Komentari