Izgubili investiciju od pola milijarde dolara: Oglasio se i načelnik Općine Pašman

Nakon što je jutros stiglo priopćenje američkih investitora kako odustaju od ulaganja na Pašmanu, priopćenjem se oglasio i načelnik općine Pašman Krešimir Ćosić.

“Općina Pašman izjavljuje da do dana 11. prosinca 2019. do 12 sati sukladno uvjetima natječaja nije zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Blackard Global za projekt Pašman rivijera.

Nastavno na upućeni e-mail od gospodina Blackard-a od dana 10. prosinca 2019. koji je stigao na službeni email Općine Pašman iza 23h, Općina Pašman očituje se kako slijedi:

Najprije, golf sadržaji nisu bili određeni prostornim planom u trenutku raspisivanja natječaja. Inače u zoni obuhvata projekta nisu predviđeni golf sadržaji, naravno postojala je mogućnost da se golf sadržaji integriraju u prostorni plan ali izvan zone obuhvata projekta (izmjene PPU-a Zadarske županije su u tijeku).



Američki investitor otkriva zašto je odustao od posla vrijednog pola milijarde dolara u Hrvatskoj

Općina Pašman za tvrtku Pašman rivijera d.o.o. temeljem zakonskih propisa ne može osigurati koncesiju na pomorskom dobru. Općina Pašman nema ingerencije za izdavanje koncesija za marinu i plažu (koncesije u propisanoj proceduri izdaje Županija ili RH).

Natječaj je zasnovan na prostornom planu uređenja jer isti daje fleksibilnost investitoru za razvoj sadržaja projekta a koje je moguće ugraditi u UPU.

Privatno zemljište nije u zoni obuhvata projekta za koji je raspisan natječaj.

Općina Pašman je objavila javni natječaj za nekretnine koje su u vlasništvu Općine Pašman. Golf sadržaji i marina nisu obuhvaćeni Županijskim prostornim planom. Drago nam je da je potencijalni investitor primijetio profesionalni pristup, transparentan odnos i dobru komunikaciju sa Općinom Pašman.

Žao nam je da je neposredno prije isteka roka za predaju ponude potencijalni investitor Blackard Global odustao od projekta. Općina Pašman će u skorijem nadolazećem razdoblju odlučiti na koji način će nastaviti realizaciju ovog iznimno važnog projekta za Općinu Pašman i Republiku Hrvatsku- stoji u priopćenju iz Općine Pašman, piše Zadarski list.

Komentari