Izgleda da je Laporta ipak našao način: Messi bi trebao ostati igrač Barcelone

Instagram

Bez obzira na razne natpise koji su nas proteklih godinu dana zatrpavali o mogućem odlasku najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija iz svojeg kluba Barcelone, to se izgleda ipak neće dogoditi.

Barcelona je nedavno održala unutarklupske izbore na kojima je pobijedio kandidat Joan Laporta kojeg je podržao Messi, ali i veliki dio ostatka svlačionice. Da je stari predsjednik Josep Maria Bartomeu ostao na svom mjestu, Messi bi vjerojatno tražio novi klub.

Prodaje

Međutim, Laporta je imao dosta posla jer je osim Messijevog nezadovoljstva morao riješavati i probleme financijskog fair playa kojeg je Barcelona daleko prekoračila, pa je bila primorana prodavati svoje igrače.

Tako su prodali Juniora Firpa, Francisca Trincãa, Konrada de la Fuentea te Jean Claire-Todiba. Pošto tu nije oslobođeno dovoljno novca spominje se moguća prodaja i nekih skupljih igrača kao što su Philippe Coutinho, Samuel Umtiti i Miralem Pjanić.



Ukoliko to Barca ne uspije, savez će im onemogućiti registraciju spomenutih pojačanja, među kojima su Sergio Agüero, Memphis Depay i Eric García, ali i nemogućnost registracije Messija što je Barceloni vjerojatno najveći problem.

Vječna ljubav

Laporta je pritom rekao sljedeće: “Želimo da Lionel Messi ostane ovdje i Lionel Messi želi ostati ovdje. Na pravom smo putu. Imamo nekih problema oko Financijskog fair playa, ali trenutno tražimo najbolje rješenje za obje strane.”

Messi će, izgleda, potpisati petogodišnji ugovor kojim je pristao na smanjenje plaće, ali je veliko pitanje hoće li on doživjeti kraj ugovora u ovom klubu jer će tada imati čak 39 godina.

Ipak kakva je to međusobna ljubav, nema sumnje da hoće.

Komentari