Izbornik pobjedničkih Barakuda: Rezultat nije ključan već osnova za nadogradnju igre i taktike

Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjednica je jakog međunarodnog turnira BENU u Budimpešti, a ubzo slijedi novi turnir u Cagliari. Izbornik “Barakuda” komentirao je situaciju.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, izjavio je kako su njegovi izabranici pokazali igru koja obećava, te da sada slijedi nadogradnja igre i taktike.

Barakude su u Budimpešti svladali Rusiju sa 21-11 te se iz Mađarske vraćaju kao pobjednici. Na turniru su pobijedile i aktualnog viceprvaka svijeta Španjolsku kao i europskog prvaka Mađarsku sa.

“Turnir u Budimpešti završili smo odličnim rezultatom, iako on nije bio primaran. No pokazali smo igru koja obećava, te da smo na pravom putu. To je očekivano bilo puno bolje od onoga što smo pokazali protiv Mađara u Šibeniku. Ovdje smo dobili Mađarsku na njihovom legendarnom bazenu, što je samo po sebi velika stvar. Ipak ponavljam, rezultat nije bio ključan. Bitno je na osnovi ovih nastupa raditi nadogradnju igre i taktike. Uočili smo nekolicinu detalja na kojima još trebamo poraditi. Upravo ti detalji čine razliku na velikim natjecanjima. Zadovoljstvo odigranim je prisutno, no predstoji nam još puno posla. Sada krećemo put Rijeke gdje nastavljamo s pripremama, a potom 9. srpnja odlazimo na turnir u Cagliari”, izjavio je izbornik barakuda Ivica Tucak.



Nakon priprema reprezentacije u Rijeci, Hrvatsku čeka sljedeći međunarodni turnir u Cagliari gdje će igrati sa reprezentacijama Italije i Rusije.

“Mislim da svi možemo biti zadovoljni igrom na ovom turniru. Slijedi nam još jedan turnir u Italiji gdje ćemo imati priliku usavršiti još taktičkih detalja. Bilo je grešaka, no mislim da iz Budimpešte možemo otići zadovoljni. Dalje nastavljamo s treniranjem i pripremama za Olimpijske igre”, izjavio je reprezentativac Loren Fatović.

Komentari