IZBJEGAVAJTE PUTOVANJE Za sutra izdano crveno upozorenje za cijelu obalu

Ivo Ravlic / CROPIX

Crveno upozorenje za vjetar izdano je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra za područje riječke regije, Kvarnera, Velebitskog kanala i Dalmacije, a narančasto za regije: Knin, Split, Dubrovnik i zapadnu obalu Istre.

Na području riječke regije očekuje se olujna, podno Velebita i orkanska bura s najjačim udarima vjetra većim od 130 kilometara na sat, pa su iz DHMZ-a poručili kako treba poduzeti mjere za samozaštitu, prenosi Index.

Rizik zbog iščupanih stabala, polomljenih grana, letećih krhotina
Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom, istaknuto je.

Na području Kvarnera i Kvarnerića očekuje se mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 45 do 80 čvorova (85-150 km/h), u Velebitskom kanalu olujna, mjestimice moguća orkanska bura s najjačim udarima vjetra od 45 do 100 čvorova (85-185 km/h), dok se u Dalmaciji očekuje mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 40 do 80 čvorova (75-150 km/h).



Izbjegnite putovanja, trajekti vjerojatno neće ploviti
Iz DHMZ-a savjetuju da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa tko putuje treba pratiti informacije o prometu.

Narančasto upozorenje izdano je za kninsku regiju gdje se očekuju olujni, lokalno i orkanski udari bure s najjačim udarima vjetra od 65 do 130 km/h, za regiju Split i Dubrovnik gdje je moguća olujna bura s orkanskim udarima, najjači udari vjetra od 75 do 130 km/h te na području zapadne obale Istre gdje se očekuje mjestimice vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-60 čvorova (od 65 do 110 km/h).

Komentari