Izbio požar u bolnici u Novom Marofu, preminuo pacijent, oglasili se iz bolnice

Ilustracija Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu smrtno je stradao pacijent. Došlo je do požara aparata za kisik. 

“Danas u 12:29 na 112 je dojavljeno da je u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na Odjelu produženog liječenja došlo do požara aparata za kisik, na koji je bio priključen pacijent koji je, uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo”, objavila je policija.

Osoblje bolnice je evakuiralo pacijente i sami su krenuli gasiti požar do dolaska vatrogasaca, kako se doznaje.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić odmah uključio sve službe kako bi se poduzele sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, istaknuli su u priopćenju iz Opće bolnice Varaždin.



“Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je, izrazivši duboko žaljenje, obitelj pacijenta”.

Na mjesto tragedije stigli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te su od Uprave Opće bolnice Varaždin zatražili da ih izvijesti o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogli uključiti u osiguranje daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Također, župan je od svih nadležnih službi zatražio da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

U tijeku je očevid, prenosi N1.

Komentari