Izbačeni HDZ-ovci pisali EPP-u: Želimo vam skrenuti pozornost na totalitarne i nedemokratske metode vodstva stranke

Osam HDZ-ovaca izbačenih iz stranke zbog Whatsapp i Viber poruka, otvorenim pismom obratili su se u srijedu izaslanicima na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) kako bi upozorili na, kako navode, nedemokratske metode obračuna vodstva HDZ-a s političkim neistomišljenicima i običnim članovima.

“Poštovani predstavnici stranaka iz političke obitelji EPP-a, obraćamo vam se kao grupa od osmero članova HDZ-a kako bismo vam skrenuli pozornost na totalitarne i nedemokratske metode trenutnoga vodstva HDZ-a u obračunu s političkim neistomišljenicima”, stoji u otvorenom pismu.

Osmero bivših članova HDZ-a navodi kako su o isključenju iz stranke saznali iz medija, a isključeni su “pod krinkom da smo tobože tijekom dopisivanja na zatvorenim WhatsApp i Viber grupama članova HDZ-ovaca koristili ‘govor mržnje'”.

Takve optužbe izbačeni HDZ-ovci odbacuju “s gnušanjem i u potpunosti” te navode da kao intelektualci osuđuju svaki govor mržnje, da ga nikada nisu koristili niti odobravali. Također drže da je objavom poruka s Vibera i Whatsappa povrijeđena njihova tajnost dopisivanja.

“Mi nismo političari, nego obični članovi HDZ-a koji imaju svoj stav i mišljenje o aktualnim političkim događanjima, visoko smo obrazovani, slobodnomisleći intelektualci i domoljubi kojima nitko ne treba stavljati u usta što trebaju misliti i govoriti! Pa bio taj predsjednik ili glavni tajnik HDZ-a, nitko nam ne može nametati svoje mišljenje, a još manje ima pravo nametati svoj svjetonazor, suprotan našemu konzervativnom, demokršćanskom svjetonazoru na kojem je naša stranka utemeljena”, pišu isključeni HDZ-ovci.

Komentari