Izbačen HDZ-ovac koji je premlatio suprugu! ‘Zgrozio me taj čin, za takve nema mjesta u stranci’

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem Nikoli Perajici, solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic zbog – obiteljskog nasilja.

Tereti se da je brutalno pretukao suprugu i nanio joj brojne ozljede, i to ispred dvoje male djece. Pozvao je pomoć tek nekoliko sati kasnije nakon što je shvatio da žena teško diše. Zaprijetio joj je da mora reći da je pala niz stepenice, no utvrdilo se da to nije tako.

Cijeli HDZ osudio je slučaj solinskog vjećnika, a više je rekao za RTL Danas na tu temu župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Na pravosudni epilog morat će se pričekati, ali političke posljedice stigle su mnogo brže.



“Čim sam saznao za ovaj čin, hitno sam sazvao sjednicu Gradskog odbora HDZ-a Solina s prijedlogom za isključenje iz stranke, a dobio sam vijest da je odluka o isključenju upravo potvrđena od strane Časnog suda HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije”, kazao je Boban za RTL Danas pa nastavio:

“Moram izraziti zgražanje nad takvim činom, za takve ljude u stranci nema mjesta.”

Izbačenog vijećnika župan Boban zna dugi niz godina.

“Da… I moram reći da je uvijek bio druželjubiv, bio je poduzetan u aktivnostima koje je radio, ali o svemu tome je bespredmetno razgovarati. Sve vrline, ako ih ima, ovo zasjenjuje.”

Potvrdio je da se tek jutros saznalo o kome se točno radi, tko stoji iza takvog gnjusnog čina. Ali, on nije jedini HDZ-ov čelnik kojeg se povezuje s obiteljskim nasiljem.

“Ovakva reakcija izbacivanja, kao i reakcija premijera Plenkovića, pokazuje nultu toleranciju prema obiteljskom nasilju unutar HDZ-a. Kamo sreće da svi u Hrvatskoj reagiraju na ovakvu pojavnost kao HDZ.”

Vijećnika Solina ipak se ne može maknuti s pozicije, to ovisi o njegovoj odluci, odnosno, ostavci, prenosi RTL.

 

Komentari