Iz Vlade osudili napade na novinare i Alemku Markotić

Screenshot/N1

Televizija N1 izvijestila je u srijedu da je neposredno prije večerašnjeg javljanja u živo za njihovu gošću Alemku Markotić i novinarsku ekipu verbalno napao mladi par koji je vikao na njih zašto nemaju maske.

Verbalni napad dogodio se u parku na križanju Selske i Krapinske, gdje su se prije uključenja live muškarac i žena zaustavili pored novinarske ekipe koja se pripremala za uključenje u Dnevnik i razgovor s ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti Alemkom Markotić, navodi N1.

Nakon prigovaranja što nemaju maske mladi par se odmaknuo, ali se minutu prije uključenja u Dnevnik vratio i počeo derati i prijetiti, dok je muškarac svom psu, dobermanu, kojega je vodio rekao: “Tu sjedi, čekaj napad!”.

N1 navodi da je između Markotić i reporterke bilo dva metra razmaka i da oko njih nije bilo drugih skupina ljudi koji bi predstavljali potencijalni rizik od širenja zaraze.

Iz Vlade osudili verbalni napad

Verbalni napad na Twitteru je osudio glasnogovornik Vlade Marko Milić.

“Osuđujemo sramotan i primitivan nasrtaj te prijetnje gospođi Alemki Markotić i televizijskoj ekipi N1 Televizije, kao i verbalni napad na ministra Vilija Beroša uoči javljanja za RTL Danas. Gospođa Markotić i gospodin Capak nedavno su zaprimili prijetnje, čime se bave i nadležna tijela. Radi se o izljevima isključivosti i mržnje, s namjerom ugrožavanja drugih, što je suprotno kulturi tolerancije koju trebamo graditi u civiliziranom društvu”, navodi se u objavi na Twitteru glasnogovornika Vlade Marka Milića.

NAPADNUTA ALEMKA MARKOVIĆ kada je davala izjavu za N1 televiziju

Komentari