Iz Tirola u Hrvatsku vratilo se 111 Hrvata

Foto: screenshot

Stotinu i jedanaest hrvatskih državljana u nedjelju navečer vratilo se iz austrijske savezne pokrajine Tirola u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvati su Tirola, austrijske pokrajine koja je u potpunoj karanteni, vraćeni u konvoju šest autobusa i četiri automobila.

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija.

Pošto je Tirol pod strogim mjerama ograničenja kretanja, za njihov je povratak trebalo ishoditi višestruka odobrenja austrijskih vlasti. MVEP im u priopćenju zahvaljuje na tome i napominje da će dalje raditi na povratku hrvatskih državljana koji su se za izbijanja pandemije koronavirusa zatekli u inozemstvu.



U nedjelju je i 37 putnika stiglo iz Ancone u zadarsku luku Gaženica – repatrijacijskom linijom katamarana ‘Jelena’ Jadrolinije. Među njima 22 Hrvata, 11 Crnogoraca i jedan državljanin BiH. Njima je također određena samoizolacija.

U subotu navečer je izvanrednim letovima Croatia Airlinesa u organizaciji hrvatske diplomacije i Ministarstva prometa u Zagreb stiglo 148 putnika iz Italije, Španjolske, Portugala i Švedske.

Komentari