Iz SDP-a izbačen i Nenad Stazić, rekorder u neplaćanju članarine

Nenad Stazić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bez članske iskaznice u SDP-uz ostao je i dugogodišnji bivši saborski zastupnik Nenad Stazić. 

On pri reevidenciji članstva u Zagrebu, a koja se provodila nakon što je zagrebačka organizaciji raspuštena, nije dobio zeleno svjetlo za ostanak u stranci, odnosno brisan je iz članstva mjesne organizacije Donji Grad i to zbog duga koji je ‘natukao’ za članarinu. Naime, jedan od kriterija na temelju kojih se ljude u SDP-u brisalo iz članstva jest neplaćena članarina u posljednjih 12 mjeseci, piše Večernji list.

A kako dnevnik neslužbeno doznaje u vrhu SDP-a, Stazić je jedan od rekordera neplaćene članarine i stranci je dugovao gotovo 40 tisuća kuna što, de facto, znači da gotovo cijeli prošli saziv Sabora u kojem je bio zastupnik nije plaćao članarinu.

Prema stranačkoj odluci donesenoj još u vrijeme kada je šef stranke bio Davor Bernardić, saborski zastupnici i drugi koji temeljem stranačke iskaznice ostvaruju najviše dužnosničke statuse i plaće više od dvadeset tisuća kuna, mjesečnu članarinu plaćaju u iznosu od čak 3000 kuna, dok oni kojima je plaća između 16.000 i 20.000 kuna, a među koje se ubrajaju i saborski zastupnici, plaćaju članarinu u iznosu od 1300 kuna mjesečno.



Članarina za “obične” članove koji ne primaju plaću zahvaljujući stranačkoj iskaznicu plaćaju simboličnih 20 kuna mjesečno.

“Ne znam. Nije me nitko obavijestio niti sam išta provjeravao”, rekao je kratko Nenad Stazić na pitanje zna li da je zbog članarine završena njegova politička karijera u SDP-u, a za vrijeme koje je u Sabor, od 2000. godine, biran čak šest puta i u kojoj je bio i na funkciji potpredsjednika Sabora.

Rječitiji nije bio ni predsjednik SDP-a Peđa Grbin, čije je vodstvo i donijelo kriterije na temelju kojih se određivalo tko može ostati u zagrebačkoj organizaciji, a tko ne.

“Nemam nikakvu namjeru komentirati ni jedno ime pojedinačno”, rekao je Grbin.

Nejasno je li Staziću dana prilika da svoj dug za članarinu uopće podmiri prije nego je de facto izbačen.

Komentari