IZ SDA PROZVALI MILANOVIĆA: Miješa se u unutrašnja pitanja BIh, vrijeđa Bošnjake, izaziva nepotrebne tenzije

Svakodnevne izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, kojima se flagrantno miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, s omalovažavanjem govori o njoj i vrijeđa Bošnjake, mogu samo odmoći prijeko potrebnom popravljanju odnosa između dvije zemlje i izazvati dodatne nepotrebne tenzije, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz ove stranke navode da “njegove najave o tome da ‘jesen neće biti mirna’, pa i huškanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine da krenu u ‘osnivanje samouprave’, prijetnja su stabilnosti i miru u cijeloj regiji”.

– Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. ‘hrvatske republike herceg bosne’, može imati nesagledive posljedice. Pokušaj kreiranja etnički čistog hrvatskog entiteta na tlu države Bosne i Hercegovine završio je presudom protiv kompletnog političkog i vojnog vrha tzv. ‘herceg bosne’, kao i dijela političkog i vojnog vrha Hrvatske za udruženi zločinački poduhvat (UZP) – upozoravaju iz SDA.

Kako nadalje navode, “bilo bi neophodno da predsjednik Hrvatske pažljivo pročita presudu Haškog tribunala kojom su presuđeni Jadranko Prlić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i drugi, da se suoči sa zločinima koji su počinjeni u ime ideje koju on trenutno zagovara”.



– Od Milanovićevih istupa korist nema nitko, osim možda njega i njegove osobne kampanje. Štetu mogu imati svi, a ponajviše oni koje svojim izjavama ohrabruje da pokušaju ostvariti neostvarive ciljeve podjele Bosne i Hercegovine – poručuju iz SDA.

Komentari