Iz Možemo! prozvali HRT: Skandalozno je da HRT sudjeluje u modelu s fingiranim reportažama

Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Politička platforma Možemo prozvala je u subotu na facebooku Hrvatsku radioteleviziju da sudjeluje u modelu kojim se javnim novcem plaćaju fingirane reportaže.

Navode kako je njihova članica Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, prijavila HRT zbog kršenja Zakona o medijima i Zakona o HRT-u, a nakon što je dobila ponudu propagandne tvrtke za oglašavanje Grada Pazina na tom javnom servisu, odnosno ponudu za reklamiranje na HRT-u u formi simuliranih reportaža.

“Skandalozno je da HRT sudjeluje u modelu po kojem se javnim novcem plaćaju fingirane reportaže za javni servis”, istaknuli su.

“Kako je rekla Suzana Jašić, postavlja se pitanje tko smije prodavati oglasni prostor na HRT-u, čemu služi služba marketinga HRT-a te zbog čega se takav vid promocije nudi onima koje plaćaju građani i građanke i čiji bi rad mediji, a posebice javni servis, trebali pratiti ne samo informativno, već i kritički. Netko očito nije dobio obavijest o tome da smo pobijedili u Pazinu – naletjeli su našu Suzi, na pravu promjenu”, stoji u facebook objavi Možemo!.



 

Komentari