Iz KB Dubrava otpustili COVID pozitivnu nepokretnu ženu od 83 godine!; Beroš: Ja nemam dojam da je sustav krahirao

Prosvjed zdravstvenih radnika/Goran Stanzl/PIXSELL

Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa

Uz to – novi prosvjed liječnika i drugog medicinskog osoblja Kliničke bolnice Dubrava. Točno u podne djelatnici su ministru Berošu poručili da preispita odluku o tome da njihova ustanova postaje isključivo COVID centar. On im je ubrzo odgovorio, a u našu redakciju stigla je još jedna nevjerojatna priča iz te ustanove.

Dubrava – srce odbrane od Covida 19.  No ona to ne želi biti. Zaposlenici kažu- liječit će zaražene, ali ne žele da cijela bolnica bude Covid bolnica. Na taj su način, rekli su na prosvjedu, covid bolesnici stavljeni u poziciju bolesnika drugog reda.

Novi prosvjed u KB Dubrava: Zdravstveni djelatnici okupili su se ispred zgrade



Većina bolnice jučer je ispražnjena. Ne rade ambulante, nema pregleda ni operacija čak ni hitnih slučajeva.

“Tužno i otužno. Sjedimo i čekamo i ne znamo šta će bit s nama”, poručuje medicinska sestra na Odjelu plućne dijagnostike Mirela Kuduz.

Neki emocije nisu mogli suspregnuti.

“Bolnica se sustavno uništava tj. žrtvuje se za nečije privatne ciljeve u skoroj budućnosti”, kaže njegovateljica Franciska Hunjadi.

Sustav prilično popušta pod pritiskom

“Obećane sestre sa Rebra dođu, vide, probaju i više se ne pojave”, kaže medicinska sestra na Covid odjelu Zvjezdana Anaković.

Zato iz zelene bolnice na istoku grada apeliraju na ministra.

“Želimo da malo posluša ne samo politiku. Ne samo ravnatelja, ne samo upravno vijeće nego samo da posluša i nas i da da potporu djelatnicima. Oni su ipak ti koji uđu u Covid i rade, izvukli su deblji kraj”, kaže neurokirurg Fadi Almahariq.

Ministar objasnio izbor KB Dubrava za Covid bolnicu

“Zbog infrastrukturnih uvjeta, zbog instalacija koje su provedene gotovo do svakog kreveta. Gdje imamo takve uvjete u Gradu Zagrebu? Nigdje”, kaže Vili Beroš.

Bolnica koja se, osim s koronavirusom, bori i sa skandalima, noćas je otpustila i covid pozitivnu nepokretnu ženu u dobi od 83 godine. I to ne zdravu. Uz pratnju policije doveli su je na liječenje kćeri koja također ima teške simptome koronavirusa. Pacijentica je kao posljedicu koronavirusa dobila moždani udar te je potpuno dezorijentirana. Obitelj se pita prazne li se kreveti za mlađe dok se starije pušta kući da umru.

“To bi bio veliki stručni propust… Nitko se ne otpušta prije nego to kliničko stanje ne dozvoljava”, kaže Beroš.

Nakon detaljnijih informacija, RTL je iz ministarstva dobio odgovor da su upoznati sa slučajem te da je zatraženo žurno očitovanje KB Dubrava. Čini se da sustav prilično popušta pod pritiskom situacija. No, ministar uvjerava – stanje nije takvo.

“Ja nemam dojam da je sustav krahirao. Ako se to desi ja ću podnijet ostavku”, kazao je Vili Beroš.

Komentari