Iz HAK-a otkrili što se može očekivati u narednim danima

Ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Andrej Prosoli iz HAK-a komentirao je gužve na cestama ovih dana i što možemo očekivati u narednima, posebno s obzirom na promjenu vremena.

“Premda je promet bio gust, danas se nisu stvarale višekilometarske kolone kao u subotu”, istaknuo je Andrej Prosoli za N1.

“Na sreću nije bilo izvanrednih situacija ni kolona. Dosta ljudi završava vikend ili godišnje odmore, gust je promet u smjeru unutrašnjosti na gotovo svim cestama, ali nema izvanrednih situacija. Kolone su na autocesti Zagreb – Macelj, u Istri prema graničnim prijelazima, na gotovo svim granicama sa Slovenijom i na pojedinim prijelazima s BiH na ulasku u Hrvatsku”, rekao je Prosoli.

Dodao je da se ne očekuje puno veći pritisak u večernjim satima:



“Preporuka HAK-a s obzirom na vremenske prilike je da se putuje kasnije u večernjim satima pa danas još očekujemo gust promet, posebno prema unutrašnjosti. Povremeno očekujemo gužvu i na A1 od Karlovca prema Zagrebu, kolone pred naplatnim postajama i granicama”.

Tijekom današnjeg dana nije bilo većih prometnih nesreća, otkriva: “Tijekom jutra je bilo lakših nesreća, no nisu uzrokovale veće probleme. U odnosu na jučerašnji dan, kad su bile velike gužve i nepregledne kolone, danas nije bilo takvih situacija. Možemo preporučiti svima koji planiraju putovanje, mogu krenuti na put i bez većih problema bi trebali stići do odredišta. Očekujemo malo gužve na Krčkom mostu i u trajektnim lukama”.

Vozačima u narednim danima, kad se očekuje promjena vremena i kiše, preporuča opreznu vožnju, smanjenu brzinu i veći razmak među vozilima.

Komentari