Iz Bezukove obiteljske kuće policija iznijela nekoliko vreća s dokazima, moguće da su pronašli i pušku?!

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Policija večeras pretražuje imanje i obiteljsku kuću u kojoj je s roditeljima živio 22-godišnji Danijel Bezuk, napadač koji je na Markovu trgu ispred ulaza u zgradu vlade s više metaka ranio policajca pa se 20-ak minuta kasnije ubio.

Kuću s imanjem koja se nalazi u selu Kletište kod Kutine policija je u popodnevnim satima ogradila policijskom trakom, a tamo su deseci policajaca i istražitelja.

U tijeku detaljan pretres imanja i kuće napadača, policija iznijela duguljast predmet nalik na pušku

Policija je pretres počela detaljnim pregledom imanja koje seže sve do obližnje šume, a pretresu prisustvuju napadačevi roditelji i brat. Pregled imanja policajci obavljaju uz velike reflektore. Posebnu su pažnju posvetili spremnicima kukuruza i na štagalj.

Policajci su u svoja vozila odnijeli više predmeta u vrećama u kojima se inače nose izuzeti dokazi. Među predmetima koje su istražitelji iznijeli je i jedan duguljast predmet za koji nije isključeno da se radi o pušci.



Policija traži dokaze i informacije o motivu

Glavni ravnatelj policije ranije večeras rekao je da je puška kojom je počinjen napad pronađena. Rekao je tek kako se radi o dugom vatrenom oružju, no nije precizirao o kojem točno. Pretpostavlja se kako se radi o automatskoj puški, vjerojatno kalašnjikovu. Pretpostavlja se da je upravo preko oca, koji je ratni veteran, došao do oružja.

Osim još nekog možda zaboravljenog oružja iz rata, policija u obiteljskoj kući napadača želi ući u trag porijeklu oružja kojim je počinjen napad te prikupiti druge dokaze i informacije o motivu.

Informacije o napadu i napadaču cure na kapaljku, no baš kada je riječ o motivu, šef policije je večeras otkrio važnu informaciju koja otkriva neka ranija nagađanja koja su se pojavila u javnosti.

“Zasad nemamo indiciju da bi ijedan policijski službenik, pa i ovaj koji je ozlijeđen, bio neposredno meta ili osobno bio povezan s počiniteljem”, kazao je.

Otklonjena priča o osobnom motivu napadača

Podsjetimo, informacija koja se pojavila govorila je o tome da iza napada stoji osobni motiv prema ranjenom policajcu, no to je sada otklonjeno.

To priču o motivu vraća na napadačevu objavu koju je na Facebooku postavio netom prije napada, a koja sugerira da je bila riječ o napadu na vladu, a ne na policajce.

“Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, doslovno glasi napadačeva poruka prije napada, piše Index.

Komentari