Ivković Novokmet: Problem je može li ministar Kujundžić dokazati kako je stekao imovinu

Damjan Tadic / CROPIX

Članica izvršnog odbora GONG-a Oriana Ivković Novokmet komentirala je situaciju s neprijavljenim nekretninama u kojoj se našao ministar zdravstva Milan Kujundžić, ali i druge aktualne teme.

“Ministar Kujundžić nije uspio zaustaviti priču oko svoje imovine konferencijom za medije, jer stalno cure nove priče. Ne samo da nije uspio objasniti medijima – problem je može li dokazati kako je stekao imovinu. Očito je da nije dao odgovore, jer su se pojavili i novi apartmani i neka nova saznanja”, rekla je Oriana Ivković Novokmet.

‘Ovu koaliciju u Saboru drži politička trgovina’

“S ovom vladom imamo kontinuitet sukoba interesa i sumnje na korupciju. Ovu cijelu koaliciju u Saboru drži konstantna politička trgovina. U slučajevima Kuščević, Marić, Tolušić, oni su otišli sa svojih ministarskih dužnosti, ali su nakon toga nagrađeni pozicijama u Saboru. Naše insittucije očito nisu u stanju porezno provjeriti nečiju imovinu i u kratkom roku rasvijetlili postoji li tu neka sumnja ili ne”, kazala je Ivković Novokmet.

Kazala je i kako Milan Kujudnžić ima pravo kada kaže da bi sve trebalo provjeriti.“Očito ovi mehanizmi koje imamo nisu dovoljno dobri. Mi do Telegramovog teksta nismo znali da postoji problem s karticom, nitko ih prije nije provjerio.

Ako je Kujundžić u nečemu u pravu, onda je to da bi trebalo sve provjeriti. Njegova supruga ima nekretninsku firmu koja surađuje sa dobavljačem bolnice, dok je na njenom čelu bio Kujundžić. Njemu pozamašan kredit daje vlasnik veledrogerije”, kazala je Ivković Novokmet.

‘Kujundžić nije mislio ozbiljno kada je osudio napad na novinarku’

“Danas je napadnuta novinarka koja je radila svoj zadatak, a ministar se i dalje podruguje toj situaciji. On nju i dalje na uvijen način vrijeđa. To zaslužuje apsolutnu osudu i državnog vrha”, rekla je ona.

Što se tiče slučaja kandidata za predsjednika Miroslav Škoro koji nije prijavio oglašavanje na društvenim mrežama u skladu sa zakonom i pridruženim pravilnikom, Ivković Novokmet kaže kako on ima vremena za popravak.

“On ima vremena da to popravi. Prozvali smo DIP nakon informacija da ne postoji način da se to upiše. DIP se drži zakona, a zakon kaže da pravilnik Ministarstva financija regulira kako se upisuju ti oglasi i postoji kućica u koju vi morate upisati društvene mreže.

To se može ispuniti. DIP smo prozvali jer je to tema kojom se mi izrazito bavimo. Ako bi se kandidat na to oglušio, oni bi mogli uskratiti sredstva kandidatima koji imaju najviše glasova”, rekla je u Newsroomu za N1.

Komentari