Ivica Puljak: Nastupamo s pozicije transparentnosti, nove uprave će se imenovati isključivo prema stručnosti, a ne prema stranačkoj pripadnosti

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak danas je sudjelovao na konferenciji za medije na kojoj je govorio o dojmu nakon prvih nekoliko mjeseci na ovoj novoj funkciji te se osvrnuo na posla koja ga u gradu čekaju.

Samo transparentnost

Puljak je svoj govor započeo obećanjem kako će se pri odabiru kandidata voditi računa isključivo o kompetenciji i stručnosti, a ne o stranačkoj pripadnosti:“Veseli interes građana da sudjeluju u upravljanju i vođenju gradskih tvrtki i raduje nas vrlo veliki broj stručnih osoba koje su se prijavile.”

Dalje je govorio kako sada slijedi ozbiljna selekcija kandidata te razgovori s njima: “Zajedno s partnerima u Gradskom vijeću izabrat ćemo najbolje među kandidatima, a odabir će biti isključivo temeljem osobnih kompetencija i stručne kvalifikacije, poštujući pri tome sve zakonske smjernice koje propisuju procedure imenovanja članove nadzornih odbora i upravnih vijeća.”

“Apsolutno nastupamo s pozicija transparentnosti procesa i odgovornosti prema našim građanima. U tom smislu, službeno ćemo objaviti i životopise budućih nadzornika i upravitelja.”



“Kao što ste vidjeli, javilo ljudi se iz raznih stranaka, i iz HDZ-a isto tako. Mi ćemo, kao što smo rekli, zaista ozbiljno analizirati i nećemo nikoga niti odbaciti niti primiti radi bilo kojih kvaliteta osim njihove stručnosti.

Tvrtke i nadzorni odbori

Puljak je rekao i kako je obišao skoro sve gradske tvrke: “Kada se imenuju novi nadzorni odbori, slijedi analiza rada gradskih tvrtki i njihovih uprava. Ako bude trebalo imenovati nove uprave, to će se napraviti isključivo prema stručnosti, a ne, kao što je često bilo do sada, prema stranačkim ili nekim drugim pripadnostima.”

“Za nadzorne odbore i upravna vijeća postoje naknade, a za školske odbore ne. Za nadzorne odbore nešto su malo manje od 2000 kuna, dok u nekim upravnim vijećima naknada je do 500 kuna.”

Komentari