Ivica Puljak: Financijska situacija u Splitu i nije tako loša

screenshot N1

Vođenje Splita od danas je u rukama Ivice Puljka. Otkrio je u kakvom ga je stanju dočekao Grad.

”Financijska situacija i nije tako loša. Izazovna je kao i svaka druga. Na računu imamo 57 milijuna kuna, došao je i povrat poreza od 72 milijuna kuna. Mislim da će Split uz financijsku krizu ovu godinu uspjeti dobro izvući”, rekao je Puljak u Dnevniku Nove TV.

Primopredajni dokument još nije uspio pročitati.


“To je dokument od 300 strana. Mi smo ga objavili na internetu. Pozivam građane da ga i oni analizraju i ukažu ideje”, poručio je novi gradonačelnik Splita.

Na pitanje jesu li dva mandata, koliko on očekuje biti na čelu Splita, ambiciozan plan, Puljak kaže da je on čovjek od izazova.

‘Ja sam čovjek od izazova, a to je izazov. Ljudi će nas u drugom mandatu izabrati ako budemo dobri u prvom”, poručuje.

Smanjenje broja zaposlenih od 10 posto

Novi će gradonačelnik smanjiti i broj djelatnika u gradskoj upravi za 10 posto. ”Napravit ćemo to kroz prirodni odlijev, otpremnine i odlaske u mirovinu. Ne mislimo davati otkaze, nego modernizirati Upravu”, otkriva Puljak. “Provjerit ćemo diplome kao što se radilo u ministarstvima i modernizirat ćemo gradsku upravu ne samo tehnički nego i procesno”, kazao je dodavši da će svaki od zaposlenika dobiti priliku da sudjeluju u razvoju grada.

Kada je riječ o Gradskom vijeću, Ivica Puljak kaže da će on ponuditi novu suradnju. ”Mislim da ćemo imati stabilnu većinu u gradskom vijeću”, zaključio je Puljak, prenosi N1.

Puljak službeno preuzeo dužnost gradonačelnika ‘Nećemo vladati već upravljati i služiti gradu. Ne očekujem loše stvari’


Komentari