Ivan Penava: Vlada zbog EU interesa žrtvuje vlastiti narod i nacionalni interes

Vlado Kos/ CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u petak kako se aktualna Vlada odlučila za EU birokraciju i žrtvovala vlastiti narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta.

‘Nažalost, aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa. Za to bivaju i obilno nagrađeni kroz uspješno kadroviranje, a primjer je gospođa Šuica, koja je izabrana na mjesto jedne od deset potpredsjednika EPP-a, rekao je Penava na konferenciji za medije.

Penava je ocijenio kako se to puno razumljivije može reći i ovako: “Dok određeni kadrovi isplivavaju i njihove karijere idu prema gore, dotle hrvatski narod i životni standard u Hrvatskoj ide prema dolje”.

Poručio je kako to nije cijena koja je vrijedna i nije politika domovinske Hrvatske, već je to politika koja Hrvatsku iseljava, raseljava, gasi pogone i koja od Hrvatske radi “malu zemlju za veliki odmor”.



Ocijenio je kako je svima jasno da to nije nikome u interesu te pozvao narod da si to osvijesti jer, dodao je, u našoj domovini neće ostati ništa.

Upitao je što Hrvatska i hrvatski čovjek imaju od pozicije Dubravke Šuice na mjestu potpredsjednice Europske komisije ili Marije Pejčinović Burić na mjestu Glavne tajnice Vijeća Europe, a što je svojedobno “slavodobitno” prikazivano kao veliki uspjeh hrvatske diplomacije.

Penava je istaknuo kako zna da je teže imati politiku koja nailazi na veliki otpor, poput one koju provodi Orban u Mađarskoj, međutim, dodao je, Orbanova politika dovela je do toga da Hrvati idu u Mađarsku kupovati gorivo za svoje automobile.

”EU politika gospodina Plenkovića je dovela do toga da Hrvati iseljavaju iz Hrvatske, bez obzira na to što pojedinci koji su njemu podobni profitiraju i bivaju za to nagrađeni i visoko pozicionirani. Mislim da je to cijena koja je nama neprihvatljiva”, poručio je.

Domovinski pokret jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gdje se između interesa Bruxellesa i interesa Zagreba moramo odlučiti za interes Zagreba jer znak jednakosti između Zagreba i Bruxellesa nipošto ne stoji, zaključio je Penava.

 

Komentari