Ivan Kujundžić najavio je kandidaturu na mjesto potpredsjednika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

Damjan Tadic / CROPIX

Kipar Ivan Kujundžić najavio je kandidaturu na mjesto potpredsjednika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, a objavu prenosimo u cijelosti.

Članicama i članovima HDZ-a!

Preuzmimo odgovornost i priznajmo pogreške, uviđajući uzroke dosadašnjih poraza! Zašto bi itko drugi bio kriv za gubitak povjerenja u HDZ, a ne Mi?!

Ovim objavljujem svoju kandidaturu za mjesto potpredsjednika na unutarstranačkim izborima 2020. godine.



Drage hadezeovke i hadezeovci, članovi naše stranke, u tijeku su izbori u našoj stranci. Mi, članovi, imamo najveću odgovornost da odaberemo najbolje i najhrabrije među kandidatima za naš politički vrh. Hrabro izaberimo hrabre i kompetentne, one kojih se nećemo sramiti, one koji se neće podvinuti pred klijentelizmom i sakrivati pred osobnim interesima. Prvi put biramo po načelu jedan čovjek jedan glas, biramo izravno one koji će voditi HDZ, u narednom razdoblju. Mi ćemo svojim izborom odrediti svjetonazorski i ideološki profil naše stranke i zato ne gubimo vjeru u svoju ulogu i zadatak. Odradimo ga hrabro i časno, u slobodarskom duhu, koji se ne miri s ovom ustajalom opće -društvenom močvarom, koja prijeti rasulu cijelog sustava Hrvatske.

Na izborima za Europski parlament i na izborima za predsjednika RH nadmudrila nas je ljevica. Dva puta! Baš kao što narod kaže; dvaput je dvaput! „Još jedna ovakva bitka i nema nas više!“ Ova povijesna anegdota velikog vojskovođe Pira, koju je uzviknuo u bitci protiv Rimljana, neka nas potakne na promišljanje o nužnom zajedništvu, u našim pripremama za veliku bitku na parlamentarnim izborima na jesen.

Inače, loše nam se piše ukoliko ne shvatimo poruke naroda, glas naše izborne baze, kako  je zadnji čas za promjenu smjera. Naša stranka je pred najvećim izazovima dosad, gotovo na robu raspada. Ako ne pokažem mudrost, birajući hrabrost, ostat ćemo neprepoznatljivi i politički bljutavi, kao snijeg što se topi. Bit ćemo politički nebitni, a naš će prostor zauzeti netko narodu draži i – prepoznatljiviji. Na našim unutarstranačkim izborima, legitimno nam se nude tabori i grupe koje treba uvažiti, ali birajmo bez nametnutih savjeta. Pametniji smo mi od Đavoljih odvjetnika, budimo samostalni pri zaokruživanju, ne dozvolimo da nam šalabahter vrijeđa inteligenciju. Birajmo samo one koji jamče zajedništvom bez ikakvih naznaka prijetnji novim razdorom. Stoga Vam se obraćam kao jedan od utemeljitelja, kao običan Vaš član, neovisan i samostalan, bez tabora i grupa. Od Vas tražim povjerenje na izborima i obećavam da Vas neću iznevjeriti! U meni ćete imati svog hrabrog i beskompromisnog glasnika!

„Uvijek i sve za Hrvatsku, a jedinu nam i vječnu Hrvatsku ni za što!“

Komentari