Ivan Anušić: Očito je kako su Škorini glasači ostali kod kuće

Damjan Tadic / CROPIX

Šef izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović Ivan Anušić izjavio je, nakon objave izlazne ankete, kako je razlika od 6,5 posto između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović dosta velika te će je biti teško stići.

Anušić kaže i kako je očito da su glasači Miroslava Škore ostali kod kuće i nisu željeli glasati ili su davali možda glas i za Milanovića.

“Na istoku Hrvatske imali smo šaroliku situaciju. Neke županije su ostale jako iza, neke su uspjele dostići prosjek kakav je bio u ostatku Hrvatske, ali izlaznost je mala i zato jer veliki dio ljudi više ne živi u Slavoniji. Njih tamo više nema a još uvijek su tamo prijavljeni”, rekao je.

Što se tiče glasovanja dijaspore i velike mobilizacije birača HDZ-a, Anušić je rekao kako su očekivali da će dijaspora izaći na izbore u velikom broju i glasovati za Kolindu Grabar Kitarović.“Naša projekcija je da će u BiH i iseljeništvu na birališta izaći maksimalno 45.000 – 50.000 birača. Od toga očekujemo da će većina podržati Kolindu Grabar Kitarović, ali mislim da broj od oko 40.000 tisuća birača može poništiti trend iz izborne ankete, ali dali će ga u potpunosti poništiti to treba vidjeti dok dođu prvi neslužbeni rezultati”., kazao je Anušić.

Osvrnuo se i na kampanju te rekao kako su se događale i neke stvari na koje se nije moglo utjecati.

“Na neke stvari koje su se događale u kampanji, u šest-sedam mjeseci koliko sam izravno i neizravno bio involviran, nije se moglo utjecati, neke su se stvari događale same od sebe, na neke okolnosti i situacije se nije  moglo utjecati”, rekao je Anušić.

Da se možemo vratiti godinu dana unatrag, rekao je Anušić, sigurno bi neke stvari mijenjali, ali ne treba biti pesimist. Jednostavno stvari idu kako idu i ako ova razlika u glasovima bude zaživjela, onda je to jedna ozbiljna razlika između dva kandidata gdje je jedan dobio puno više glasova, dodao je.

Komentari