Istrijanka nasjela na staru prevaru: oštećena je za nekoliko tisuća kuna

Ilustracija

Policija u Labinu u Istri zaprimila je prijavu 67-godišnjakinje da je prevarena za nekoliko tisuća kuna.

Naime, žena je 14. veljače oko 11.30 sati prolazila naseljem Kature u Labinu, kada je nepoznati muškarac s tla podignuo narukvicu te joj je ponudio da je prodaju i podijele novac jer su je oboje pronašli. U tom trenutku pristupio im je još jedan muškarac, koji je htio otkupiti narukvicu za novčani iznos od 10 tisuća kuna.

Kako kod sebe nije imao dovoljno novaca zamolio je oštećenu da mu posudi novac i preda drugom muškarcu te da zadrži nakit dok joj ne vrati dug. Budući da se muškarac nije vraćao s novcem, žena je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane na ovaj oblik prijevare, poziva ih da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Iz policije također savjetuju građane da na ovakve prevare skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće u njima postaju žrtve, piše Index.



“U slučaju da, usprkos oprezu, do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počinitelju koji bi policijskim službenicima mogli koristiti”, napomenuli su iz policije.

Komentari