ISTRAŽIVANJE Kako je pandemija koronavirusa utjecala na život učenika u Hrvatskoj?

Ilustracija Foto: Zagreb.info

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u srijedu će biti predstavljeni rezultati istraživačko-razvojnog projekta Nacionalno praćenje učinaka pandemije bolesti Covid-19 i potresa iz 2020. godine na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj.

Taj je projekt proveo Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i to na poticaj Ministarstva znanosti i obrazovanja. Rezultate projekta predstavit će dr. sc. Boris Jokić, ravnatelj tog Instituta, a uvodno će se obratiti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

U projektu sudjeluje 161 osnovna i srednja škola iz svih dijelova Hrvatske.

Na predstavljanju projekta predstavit će se rezultati istraživanja o tome kako je pandemija koronavirusa utjecala na život učenika u Hrvatskoj, na koje aspekte života djece i mladih je posebno utjecala, kako učenici i nastavnici procjenjuju utjecaj epidemioloških mjera u školama na nastavu, kako su promjene u nastavi i organizaciji škole utjecale na učenje, kako učenici uspoređuju učioničku nastavu i nastavu na daljinu te kako nastavnici procjenjuju odgojne i obrazovne gubitke učenika od početka pandemije.



Osim toga, istraživače je zanimalo i kako odgojno-obrazovni djelatnici vide psihološko i emocionalno stanje učenika, jesu li odgojno-obrazovni djelatnici zadovoljni potporom vlasti, je li posao u školi tijekom pandemije postao zahtjevniji te jesu li škole spremne za novi val koronavirusa.

Komentari