Istražitelji u aferi Janaf pronašli čak 12 milijuna skrivenih kuna u gotovini

Dragan Kovaćevoć/photo:Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Čak 12 milijuna skrivenih kuna u gotovini pronašli su istražitelji uhićenom Draganu Kovačeviću. Iznos je to dovoljan da se kupi šest stanova po 100 četvornih metara na izvrsnim lokacijama u Zagrebu.

Običan radnik s prosječnom plaćom u Hrvatskoj to ne može zaraditi za četiri radna vijeka. A čak i uhićenom šefu Janafa bi trebalo nekoliko desetljeća da uštedi takav iznos. Pod uvjetom da ne troši ni kunu od svoje plaće koja je mjesečno iznosila 25.700 kuna.

Ali kako se sad čini, stvari u istrazi, koja je počela sumnjom zbog mita koji je davao Krešo Petek kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove, neće stati samo na tome, nego će vrlo vjerojatno biti još proširenja.

Može se to tumačiti i iz posljednjeg Uskokova priopćenja kojim je proširena istraga na još jednu osobu. Čiji identitet zasad nisu otkrili. Uskok je naveo tri važna detalja. U stanu te osobe pronađeno je 4,5 milijuna kuna (u kunama, eurima i francima), ali izrijekom tvrde da imaju dokaze da je to stečeno kaznenim djelom.



“U cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio je od 14. okrivljenog, a on je pristao, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela i navedeni novac sakrio u svom stanu”, stoji u priopćenju.

Kovačević se dosad teretio da je uzeo 1,96 milijuna kuna mita od Peteka, a sad Uskok tvrdi da je čak 4,5 milijuna kuna pribavio kaznenim djelom! Kako tumače neki odvjetnici s kojima smo razgovarali, za takvu tvrdnju vjerojatno imaju neke dokaze koje još nisu podijelili s javnosti, pišu 24 sata.

Komentari