Istra: Svi analizirani uzorci su negativni; još osam osoba izliječeno

CROPIX

U Istri u nedjelju i dalje nema novooboljelih od koronavirusa, a od ukupno 52 uzoraka brisa svi su negativni, a još osam pacijenata u pulskoj bolnici je izliječeno od COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

“U Istri ni u nedjelju nema novooboljelih od koronavirusa a od ukupno ispitano 52 uzoraka brisa svi su negativni na COVID-19. U međuvremenu je osam pacijenata iz pulske Opće bolnice izliječeno, što čini ukupno 30 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji”, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je kako je tijekom subote u Istarskoj županiji uzeto dvanaest novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus  koja su dostavljena u laboratorij u Zagreb, a čiji će rezultati biti poznati tijekom sutrašnjeg dana. Od početka epidemije u Istri je 82 zaražih osoba.

Načelnik Kozlevac još jednom je podsjetio građane na nužnost propisanih mjera ponašanja odnosno držanja socijalne distance i ne okupljanja na javnim mjestima.



“Budimo disciplinirani, čuvajmo se jer nam rezultati govore da idemo u dobrom smjeru” – poručio je Kozlevac.

Najavio je pojačane kontrole, ophodnje policije, policije i pripadnika civilne zaštite koji će obilaziti centre gradova, ali i plaže.

Komentari